Det finns smaker som känns som hemma – och Vindelnsrökt skinka är en av dem. Den där varsamt rökta tonen, framställd med alvedseldade ugnar i hjärtat av Västerbotten, för tankarna till sprakande brasor och klara höstdagar.
I “Lilla Vindeln-påsen” hittar du både den prisbelönta skinkan och sidfläsket, två klassiker från Vindelns Rökeri som har förädlat kött sedan 1917. Ett riktigt hantverk där tid, tradition och kvalitet fått styra varje steg.
Tillsammans med Vindelns Rökeri delar vi här ett recept på en krämig röra med Vindelnrökt skinka – enkel att göra och lika god till brunchen som på buffébordet. Servera som pålägg, fyllning i små krustader eller på nykokta ägghalvor.

Du behöver
Till ca 15–20 små snittar
-
150 g Vindelnrökt skinka
-
200 g färskost
-
1 dl crème fraiche
-
1 msk riven pepparrot
-
1 tsk dijonsenap
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Hacka skinkan i små bitar och mixa den snabbt i matberedare.
- Rör ihop med färskost, crème fraiche, pepparrot, senap och svartpeppar tills blandningen blir krämig.
- Smaka av och låt stå kallt minst 30 minuter så smakerna sätter sig.
- Serveras förslagsvis på små brödskivor, ägghalvor eller som röra på en buffé.
Tips! Toppa gärna med gräslök och några skivor cornichon för extra fräschör.